Team Noutajakauppa 2023, on valmennustiimi, jonka kuulumisia voit seurata Instagramista tiimiläisten omilta tileiltä ja @noutajakauppa -tililtä

Tästä napista pääset Instagramiin

Täällä esittäytyy Maarit ja kultainennoutaja Fiu (Living Go On The Line) Pirkanmaan kupeesta.
Fiu on syntynyt 2.3.2021 ja on sukupuoleltaan narttu.
Ollaan tosi kiitollisia tästä mahdollisuudesta, joka tuo myös lisäintoa tulevaan vuoteen -23!
Omistajalla Maaritilla on aikaisempaa kokemusta noutajien kaikissa metsästyslajeissa kisanneena SM-tasolla asti Fiun emän kanssa. Mutta halusin hakea ehdottomasti Fiun kanssa tiimiin, koska ensikaudesta lähtien alkaa meidän yhteinen taival kisakentillä ja tavoitteet on asetettu korkealle. Fiulla on NOU1 plakkarissa -22 keväältä. Muut rodunomaiset kokeen alkavat keväällä -23.
Tavoite olisi saada alkukaudesta ALO1 wt sekä nome-b ja loppukausi starttailla AVO kokeissa, toivoen tietysti ykköstuloksia sieltäkin. Suurin tavoite tulevaisuuteen on ne himotut NOME-A kokeet, koska Fiussa on potentiaalia sillekkin saralle (se ei ääntele lämpimälläkään riistalla ja sen passikäyttäytyminen on hyvää noutojen lisäksi).
Ensivuoden tavoitteeksi otamme myös rotujärjestön vuoden nome-tulokas kiertopalkinnon hakemisen.
Team Noutajakauppa sai vahvistuksen myös Varsinais-Suomesta. Meri ja Käämi (Olevinaan Tää Ei Herätä Mua Unesta) hyppää intoa puhkuen mukaan valmennustiimiin. Käämi on 3v labradorinnoutaja narttu, joka on startannut viime kaudella Nome-B:ssä ja WT:ssä. Ensi vuonna suunnataan Nome-B:ssä AVO:on ja WT:ssä jatkamme ALO:ssa. Keväällä myös tarkoitus suorittaa BH-koe.
Käämi on monipuolisesti mukana metsästyksessä ja onkin näissä hommissa ihan tykki!
Kotoa löytyy Käämin lisäksi kaksi malikkaa, saksanmetsästysterrieri sekä puolivuotias labradori uros.
Käämi on minun ensimmäinen noutaja joten ollaan molemmat uuden ja ihmeellisen äärellä näissä noutajalajeissa.
Odotan innolla valmennuksia ja koekautta 2023!
Täällä kirjoittelee nelikymppinen koiraharrastaja, joka ajautui muutama vuosi sitten pienen noutavan lintukoiran emännäksi. Minulla on siis 2,5 -vuotias metsästyslinjainen cockerspanieli Mando. Mando on ihan täydellinen mieleni jatke, oikea sydämen koira. Pienikokoinen rotu jolla on superiso moottori. Mando on vienyt minut mukanaan epämukavuusalueelle eli uuden oppimisen äärelle. Kovasti olen nauttinut tästä matkasta ja vuosi 2022 olikin meille kaikilla osa-alueilla huikea. Heti alkuvuodesta saimme spme-kokeesta avo1 -tuloksen ja syksyllä ropisi voittajan ykköstuloksia kaksi kappaletta. Näiden lisäksi kisasimme tokossa alo1 tuloksen ja suoritimme hyvin arvosteluin BH-kokeen. Vuonna 2023 meillä on tavoitteena jatkaa metsästystä ja napata kokeista vielä yksi käyttövalion arvoon vaadittava ykkönen. Muiden lajien parissa myös jatketaan tavoitteena suorittaa tokon avoin luokka ja aloittaa rally-tokossa kilpaileminen. Toivottavasti pääsemme myös noutajien kokeisiin avustamaan. Kirsikkana kakun päällä perheeseemme kuuluu myös opaspentu Sopu, joka vaikuttaa oikein mukavalta noutajalta. Sopu tulee kulkemaan mukanani koulutuksissa ja tekemään alkeisjuttuja.
 

Pohjoisen vahvistuksena täällä kirjoittaa Mira ja käyttölinjainen labradorinnoutaja Sintti, 1v 8kk. Sintti on toinen harrastuskoirani, ja tulikin isoihin saappaisiin rakkaan sekalinjaisen cockerspanielini jäädessä sairaseläkkeelle vaikean atopian vuoksi. Sintti on äärimmäisen työskentelyorientoitunut ja hauska, energinen tapaus, ja se sopii minulle käteen kuin valettu. Näen siinä paljon potentiaalia lajeihimme eli tokoon ja nomeen. Sintti ei ole vielä kisannut, ensi kaudeksi tavoitteina on ainakin tokosta ALO1 ja nomesta sekä wt:stä tulokset alokasluokasta. Etenemme kuitenkin rauhassa koiran tahtiin, sillä saumaton yhteistyö ja luottamus ovat minulle harrastamisessa kaikkein tärkein asia.

Täältä Porista mukaan tulevat Ninni ja Äksy (Burning Red’s Easy Peasy Lemon Squeezy) Äksy on oma kasvattini ja vielä kovin nuori, vasta vajaa 10kk
Nuoresta iästään huolimatta Äksy on väläytellyt niin lupaavia taitoja ja ominaisuuksia, että koin ehdottomasti haluavani panostaa sen kanssa nomeen ja wt:hen enkä malta odottaa kuinka tämä tiimi vie meitä eteenpäin. Mikä mahtava tilaisuus päästä edistämään juniorin taitoja taitavien kouluttajien silmien alla.
Itselläni on ollut tollereita vuodesta 2004 ja niiden kanssa on harrastettu monipuolisesti kaikenlaista. Äksyn emä Maire on ensimmäinen nomekoirani ja se on toiminut timanttisena opettajanani nomessa tähän asti. Ensi kesänä käymme Mairen kanssa tekemässä pari starttia voittajassa ja sitten onkin aika siirtyä eläkkeelle.
Äksyn kanssa tämä syksy loppui hieman kesken eli sillä ei ollut tarpeeksi ikää osallistua taipumuskokeeseen, vaikka mielestäni se olisi siihen ollut aivan valmis. Keväällä olisikin tarkoitus päästä heti ensimmäisiin mahdollisiin kokeisiin yrittämään taipumista, koska päätavoitteena olisi päästä osallistumaan tollerinomeen kesällä ja mahdollisesti myös yhdistyksemme omaan kokeeseen.
Vuotta 2023 enemmän kuin innolla odottaen!

Olen Tiina ja kanssani Noutajakaupan valmennustiimiin tulee 3v labradorinnoutajanarttu Kumma (Sidewild Dream About Weird Wonders) Pohjois-Karjalasta. Olen omistanut labradoreja jo pitkään ja vuosien saatossa harrastanut koirieni kanssa useita eri lajeja, joissa ollaan myös kilpailtu. Viime vuodet ollaan keskitytty lähinnä rodunomaisiin lajeihin ja käytännön metsästykseen. Kotoa löytyy tällä hetkellä labradorinarttu Enna 14v, Kumman äiti labradorinarttu Oikku 7v ja labradorinarttu Kumma 3v. Lisäksi taloudesta löytyy myös miehen whippeturos Manu 11v. Kumma on hyvin riista- ja työintoinen ja osoittanut käytännön metsällä hyviä metsästyskoiran ominaisuuksia. Sillä on nome-b:stä ALO1 tulos. Kumma toimii harrastusten ja metsästyksen lisäksi työparinani toimintaterapiassa, koira-avusteisessa kuntoutuksessa. Ensi kaudella tavoitteena olisi ainakin wt-kokeista ALO1 ja treenaaminen kohti b-kokeiden avointa luokkaa. Odotetaan innolla tiimissä mukana olemista!

Karkkilasta mukaan tiimiin liittyvät Noora ja sileäkarvainen noutaja Hilde (Flatgold’s Rainbow in the Dark).
Hilde on keväällä kaksi vuotta täyttävä narttu, jonka kanssa suoritimme taipumuskokeen 2022. Vuonna 2023 on tarkoitus startata Hilden koeura sekä B- että WT-kokeissa. Hilde on ollut ominaisuuksiltaan mukava treenikaveri, ja odotukset sen kanssa ovatkin korkealla. Arkipäivisin Hilde toimii työkoirana lutikoiden etsinnän parissa, ja rodunomainen harjoittelu tarjoaa hyvän vastapainon pikkutarkkuutta vaativalle työlle.
Ensi vuonna on tarkoitus startata kokeissa myös muiden koirieni kanssa: 1-vuotiaan Truden (Flatcoat Lolland Ellas Gucci) kanssa taipumuskokeessa sekä flattien juniorimestaruudessa ja 3-vuotiaan Ansan (Palokallion Qn Kajo) kanssa B-kokeiden AVO-luokassa. Meitä tullaan siis näkemään aktiivisesti treeni- ja koekentillä.
Olemme kiitollisia paikasta valmennustiimissä ja odotamme suurella innolla, mitä kaikkea 2023 tuo tullessaan!
Täältä astuu joukkoon mustat lampaat Keski-Suomesta, Heidi ja Pirkko 🙌🏼
Pirkko, virallisemmin Satawarman Voi Aiheuttaa Riippuvuutta on vähän päälle 1,5 vuotias lyhytkarvainen saksanseisoja, joka on palkittu kanakoirien erikoiskokeessa pellolla nuortenluokan 1 palkinnolla. Ensi vuodelle tavoitteena on kesällä suorittaa AVO-luokan vesityö ja syksyllä startata KAER-kokeessa pellolla tai metsässä.
Käymme paljon kanalintumetsällä koirien kanssa. Koirat toimivat meillä myös noutavina eri riistalajeilla, niin maalla kuin vedessä. Nouto on seisojille yksi tärkeä osa-alue ja itseäni kiinnostaa kehittää koiran ohjattavuutta noudossa.
Täällä on Espoossa asuva Sanna ja tiimissä mukanani on Anni, 3 vuotias metsästyslinjainen labradori, oikealta nimeltään Kinship Anne Bonny. Kotona asustaa myös samanrotuinen uros Ilpo, joka täyttää jo 10 vuotta.
Anni jäi hieman koronan jalkoihin, kun tuli silloin kun maailma sulkeutui, mutta lokakuussa -22 pääsimme vihdoin avaamaan koekauden ja olimme ekoissa ikinä WT (ohjaajallekin ekat) kokeissa ja saimme upeasti tuloksen ALO3.
Tavoitteet ensi vuodella on ALO1 ja AVO1 ja pohjien rakentaminen voittajaan.
Toiveena olisi päästä myös metsälle syksyllä.
Anni on osoittanut treeneissä loistavaa rauhallisuutta ja malttia ja on kiva nähdä miten pitkälle hänen kanssa pääsen.
Upeaa että saatiin tämä mahdollisuus päästä tavoitteelliseen valmennukseen kohti päämäärää.
Shopping Cart