Noutajakauppa meidän tarina
Noutajakauppa meidän tarina pic
lost birds logo

Meidän tarina

Tarina alkaa yrityksen sloganista: Rakkaudesta lajiin. Sain ensimmäisen käyttölinjaisen labradorini Waterfowler Dynamon, Väpän, vuonna 2012. Väpän kanssa kilpailtiin rodunomaisissa lajeissa niin paljon kuin ehdittiin ja voitettiin mm. Uudenmaan Ohjus vuonna 2013. Silloin minusta tuli noutajaharrastaja. Noutajaharrastaja on jo käsitteenä oma kategoriansa: laji vie mennessään.

Vuonna 2013 katsoin kaulassani roikkuvaa Acmen pilliä ja nauhaa, jossa se oli kiinni. Halusin jonkun kivan pillinauhan, enkä tätä tylsää nylon narua. Mistään ei löytynyt kivoja pillinauhoja, joten aloin tekemään niitä itse. Olen yhdeltä ammatiltani vaatetusalan artesaani ja tein omaksi ilokseni aina monenlaisia koiratarvikkeita. Vuosia mentiin eteenpäin, enkä voinut lakata tekemästä tai luomasta uusia noutajatuotteita. Kysyntää alkoi olemaan ja muutkin halusivat ostaa minun suunnittelemia ja tekemiä tuotteita. Suunnittelin pillinauhojen lisäksi mm. noutajahihnoja, villaloimia ja damiliivejä. Rakastan brittiläistä Country-tyyliä ja se on lähtökohtani kaikessa designissa.

Nyt olen luonut Lost Birds -tuotesarjan, jonka lähtökohdat ovat noutajaharrastajien tarpeissa. Tuotteiden designiin on panostettu ja niiden ulkonäöstä löydätkin jotain omaa ja erilaista. Lisäksi niiden kehitystyö on tehty alan ammattilaisten kanssa yhteistyössä, tavoitteena toimivat, pitkäikäiset ja materiaaleiltaan laadukkaat tuotteet. Tuotesarjan pillinauhat ja noutajahihnat valmistan itse, poimurit valmistaa Lappeenrantalainen ammattiompelija Susanna. Susanna asiantuntijana on tuonut kestävimmät tekniset ratkaisut tuotteisiin osana kehitystyötä.

Minulla on tällä hetkellä kaksi käyttölinjaista Labradorinnoutajaa. Vanhempi keltainen on 2017 syntynyt Waterfowler Hamford, kutsumanimeltään Colt. Hän on myös Noutajakaupan logossa. Colt harrastaa metsästystä, Working test- ja Nome B -kokeita. Nuorempi musta on 2021 syntynyt Metsäsuharin Talvipakkanen, kutsumanimeltään Adam. Adam tulee harrastamaan samoja juttuja, kuin isoveljensä Colt, kunhan ensin vähän kasvaa.

Yrityksen perustamishetkellä minulla on viittä vaille valmis korkeakoulututkinto liiketaloudesta. Luulin meneväni johonkin isoon yritykseen töihin. Yritin kaikki nämä vuodet, mutta en pystynyt olemaan luomatta uusia noutajatuotteita. Joku hulluus tämänkin täytyy olla, sillä tässä olet juuri nyt, Noutajakaupan verkkosivuilla ja toivotan sinut tervetulleeksi tänne! Olen oman, kasvavan Lost Birds -tuotesarjani lisäksi etsinyt parhaita tuotteita maailmalta noutajaharrastusta varten verkkokauppani valikoimiin ja jatkan etsimistä. 

Tämä oli sellainen unelmia kohti -tyyppinen matka. Kun johonkin on palava intohimo, ei se jätä rauhaan.

The things you are passionate about are not random, they are your calling.

Noutajakauppa -Rakkaudesta lajiin

Jenna Laakso 

Shopping Cart